Минулого тижня фахівці Управління праці Івано-Франківської міської ради спільно з Муніципальна інспекція Івано-Франківськ та члени рейдової робочої групи з легалізації заробітної плати провели інформаційно-роз’яснювальна роботу щодо негативних економічних і соціальних наслідків нелегальних трудових відносин з 7️⃣8️⃣ суб’єктами господарювання, що працюють на вулицях Коновальця та Січових Стрільців.

📌Здійснюються такі заходи з метою попередження фактів нелегального використання найманої праці, недопущення оплати праці в «конвертах», отримання заробітної плати у розмірі, меншому за встановлений законодавством мінімальний рівень, а також надання послуг самостійно без реєстрації підприємницької діяльності.

Під час проведених обстежень встановлено, що 1️⃣2️⃣ працівників працювали без укладення трудових договорів належним чином😡. Роботодавцям, у яких виявлені порушення законодавства про працю в частині незаконного працевлаштування, рекомендовано негайно їх усунути.

☝Просимо всіх роботодавців, особливо в умовах воєнного стану, бути відповідальними, належним чином реєструвати трудові відносини зі своїми найманими працівниками, а також своєчасно і в повному обсязі сплачувати заробітну плату та податки до бюджетів усіх рівнів. А працівників закликаємо не погоджуватись на роботу без належного оформлення.