Рейдова робоча група з легалізації заробітної плати та зайнятості населення продовжує проводити інформаційно-роз’яснювальні заходи, направлені на попередження порушень трудового законодавства в частині легалізації трудових відносин.

📌Впродовж сьогоднішнього рейду інформували підприємців, що здійснюють діяльність на вулицях Мазепи та Шевченка про необхідність оформлення трудових відносин з працівниками, про переваги легальної зайнятості, про основні законодавчі зміни, що пов’язані з організацією трудових відносин у період воєнного часу.

☝Оскільки сьогодні, 12 червня, відзначається Всесвітній день боротьби з дитячою працею, роботодавцям нагадали про особливості роботи неповнолітніх, а саме: з якого віку дозволено працювати підліткам, яка максимальна тривалість робочого часу, на яких роботах заборонено працювати неповнолітнім, які додаткові гарантії та пільги передбачені в трудовому законодавстві для таких працівників.

❗Більш детально про особливості роботи неповнолітніх можна ознайомитись за посиланням: https://www.facebook.com/upr.pracya/posts/790486939933798?locale=uk_UA

Результатом роботи стало виявлення 2 працівників-“стажерів”😢, що є порушенням трудового законодавства. Роботодавців зобов’язано усунути ці порушення якнайшвидше.

👏Хочемо подякувати всім підприємцям та роботодавцям, які працюють відкрито та прозоро, дотримуючись вимог трудового законодавства, сплачують податки, забезпечують роботою та заробітною платою своїх працівників.