Уміння надавати першу медичну допомогу – це базова навичка, без якої неможливо уникнути багатьох ризиків. Може трапитися так, що життя та здоровʼя людини повністю залежатиме від того, як ми надамо першу допомогу. І це критично важливо в умовах війни та постійних небезпек. Тому вже втретє Управління праці Івано-Франківської міської ради організовує проведення семінарів-тренінгів, на яких можна опановувати навички безпечного надання першої допомоги.

Цього разу захід проходив в Палац Потоцьких «Простір Інноваційних Креацій «Палац» для працівників навчально-виховних закладів сіл Івано-Франківської територіальної громади.

📌Відкриваючи семінар начальниця управління Наталія Дмитраш зазначила, що володіння елементарними прийомами надання домедичної допомоги надзвичайно важливе. Адже неможливо передбачити, коли та з ким станеться нещасний випадок. Коли життя потерпілого опиняється у ваших руках, головне не розгубитися і подолати страх зробити щось не так. Також зауважила, що проводяться такі заходи на виконання Програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2024-2028 роки Івано-Франківської міської територіальної громади.

📌Головний спеціаліст відділу по удосконаленню організації праці управління праці Маряна Яцишин інформувала присутніх про аптечку на підприємстві. Зокрема, що покласти в аптечку, де вона має зберігатися, основні вимоги щодо аптечки домедичної допомоги.

📌Практичну частину провів волонтер МАЛЬТІЙСЬКА СЛУЖБА ДОПОМОГИ Івано-Франківська

Олександр Борищак. Він розповів, як поводитись в ситуаціях, що потребують домедичної допомоги, навчав надавати реанімаційні дії при втраті свідомості, зупинці дихання, при непрохідності дихальних шляхів у дорослих і дітей, як діяти, коли в людини судоми, зокрема приступ епілепсії. Також розказав про особливості проведення серцево-легеневої реанімації зі застосуванням автоматичного зовнішнього дефібрилятора.

Всі учасники семінару могли закріпити почуте і побачене на практиці.

🫶Щиро дякуємо всім, хто долучився до цього заходу!