Питання дотримання трудового законодавства в частині оформлення трудових відносин з найманими працівниками, своєчасної виплати заробітної плати та виплати заробітної плати в “конвертах” не втрачають своєї актуальності.

📌З метою інформування суб’єктів господарювання щодо порядку використання найманої праці активно працюють фахівці Управління праці Івано-Франківської міської ради спільно з Муніципальна інспекція Івано-Франківськ та члени рейдової міської робочої групи з легалізації заробітної плати та зайнятості населення.

✔️Продовж цього тижня проведена інформаційна робота з 7️⃣2️⃣ суб’єктами господарювання, що здійснюють діяльність на вулицях Княгинин, Галицькій, Пулюя, Мазепи.

👎На жаль, не завжди підприємці хочуть працювати у правовому полі, мінімізуючи таким чином свої витрати. Перелік “стажерів” за цей тиждень поповнився аж на 😠16 осіб, яких роботодавці мають належним чином оформити.

❗Нагадуємо, що про всі виявлені факти недотримання вимог трудового законодавства повідомляється Південно-Західне міжрегіональне управління Держпраці для вжиття необхідних заходів.