Впродовж цього робочого тижня фахівцями Управління праці Івано-Франківської міської ради спільно з Муніципальна інспекція Івано-Франківськ, а також рейдовою робочою групою з легалізації заробітної плати та зайнятості населення проведені два інформаційні рейди щодо запобіганню використання неоформленої найманої праці.

📌Інформувались підприємці із різноманітних сфер діяльності (роздрібна торгівля, ресторанне господарство, надання послуг та інші), що здійснюють свою діяльність на вулицях Шевченка, Мазепи, Тичини та інших. Загалом проведені співбесіди із 5️⃣3️⃣ підприємцями.

На жаль, знову мали місце випадки, коли роботодавці використовували працю працівників без належного оформлення, так званих «стажерів». Цього разу таких виявилось 1️⃣3️⃣ осіб 😠!

☝Наголошуємо, що договір стажування оформляється між підприємцем та службою зайнятості, при цьому на стажування береться особа, яка стоїть на обліку в центрі зайнятості як безробітна. В інших випадках з найманим працівником потрібно оформляти трудовий договір та повідомляти органи ДПС.